Samtalsbehandling

ABC (Attachment Biobehavioral Catch-up)

Mindfulness

Om Councelling by Markebjer AB

Councelling by Markebjer AB startades 2006 av Susanne Säfström-Markebjer. I likhet med många andra mindre företag, arbetar Councelling by Markebjer arbetar i ett professionellt nätverk av andra aktörer inom samma område.
En av drivkrafterna när Susanne grundade bolaget var att hon ville anpassa behandlingsmetoderna efter individens behov och förutsättningar. Nu 15 år senare är det fortfarande det som är det viktigaste, att anpassa behandlingen efter individen och att vara lyhörd för att ändra behandlingsupplägget allteftersom processen fortskrider. Vi har vår bas i kognitiv beteendeterapi, anknytningsteori och mindfulness. 
Councelling by Markebjer AB erbjuder professionell och kompetent hjälp till privatpersoner, kommuner och företag inom missbruk- och beroendeområdet, mindfulness och Attachment & Biobehavioral Catch-up. Vi garanterar en diskret och effektiv behandling samt ett professionellt och kompetent bemötande.
Vårt engagemang innebär att vi ger det där lilla extra, det som behövs för att en individ ska våga ta klivet emot en förändring. 

Ps. Du kanske redan vet att ordet "councelling" betyder rådgivning på svenska. 
 

Vi vet att alla vill och alla kan.

Vårt jobb är att se till att motivera, stödja och utmana
för att på så sätt uppnå mål och full potential. 

Vi erbjuder

Individuell samtalsbehandling
Parrådgivning
Familjeterapi
 Anhörigprogram enligt Ersta Vändpunktens program
 ABC (Attachment Biobehavioral Catch-up)
Intervention
Mindfulness individuellt och i grupp
Föreläsningar inom missbruk, beroende, medberoende,
    mindfulness och ABC

Vår grundare

 

Susanne Säfström-Markebjer

Känner du igen Susanne Säfström-Markebjer på bilden här ovanför? Då kanske du såg TV-programmet "Du är vad du äter" i TV3. Susanne var med som expert tillsammans med programledaren Anna Skipper. I ett avsnitt såg du Susanne hjälpa Sanna Bråding (skådespelare, programledare, författare). I Sanna Brådings bok, "För mycket av allt" står Susanne omnämnd som Sannas samtalsterapeut under flera års tid.  I ett annat avsnitt av "Du är vad du äter" fick Emma Igelström (VM-guld i simning och världsrekordhållare) hjälp av Susanne. Susanne har även varit med och i TV- och radio i andra sammanhang, men det är en annan historia! 
 
Susanne Säfström-Markebjer driver Councelling by Markebjer AB, vilket hon startade 2006. Hon har en fil. kand. i psykologi och är kognitiv samtalsterapeut med inriktning mot beroendeområdet, certifierad RePro-användare, diplomerad motivatör, mindfulnessinstruktör och gruppledare enligt Ersta Vändpunktens modell, certifierad NADA-akupunktör samt MI-utbildad (Motiverande Intervjuteknik). 

Susanne har stor erfarenhet av att arbeta med ungdomar och vuxna inom behandlingsområdet. Hon har varit verksam som samtalsterapeut i 20 år på behandlingshem, HVB-hem, natthärbärge, inackorderingshem, utredningshem och på beroendemottagning. Susanne har dessutom lång erfarenhet av att arbeta med elever från förskoleklass till årskurs 9 och på gymnasiet i sin roll som skolkurator. 
 
Susanne har en bred och mångårig erfarenhet ifrån olika områden inom privat näringsliv och från kommunal,- och region verksamhet samt  Frivården. Under flera har Susanne varit engagerad politiskt och hade uppdrag bland annat inom stadsdelsnämnd, social delegation, bygg- och markupplåtelsedelegation, kyrkoråd och kyrkofullmäktige. I början av 2000-talet stod Susanne på riksdags- och landstingslistan för ett av de nuvarande partierna i Riksdagen. 
 
Susanne har varit engagerad i flera ideella föreningar, både som styrelseledamot och som aktiv medlem. Under flera år var hon fotbollstränare inom IF Brommapojkarna. 

Susanne är utbildad och certifierad föräldracoach enligt behandlingsinterventionen Attachment & Biobehavioral Catch-up, University of Delaware. Hon är än så länge en av få i Sverige som behärskar modellen. Attachment Biobehavioral Catch-up, syftar till att stärker föräldrabarnrelationen, den främjar en trygg anknytning, förbättrar barnets fysiologiska, psykologiska och beteendemässiga självreglering. Den riktar sig till föräldrar medbarn i åldrarna 6 månader till 24 månader. 


Hör Sanna Bråding berätta sin historia

Några av våra nöjda klienter

« Tack för att ni hjälper oss och alltid finnas bara ett samtal bort.»
Anna
Stockholm, Stockholm
« Ni är de enda som vår son har accepterat att tala med. Tack vare er har både han och vi fått ett nytt liv. »
Stina & Per
Bollnäs
« Jag trodde att ingen kunde hjälpa mig. Ni hjälpte mig!»
Rico
Åkersberga, Stockholm
© Copyright Councelling by Markebjer AB